Seriemötet 200903

Närvarande lag: Onsjö oldboys, Al Bandy, Sirius Tigers, Hur svårt kan de va?, BK Stolpskott, Gött o blandat.

KIT (Korpens gemensamma IT-System)
Björn informerade om att det är detta system som gäller för alla Korpföreningar i sverige nu. De flesta tyckte att det fungerade ganska smidigt.

Covid-19
Vi fortsätter säsongen som vi startade den förra, men publik upp till 50 pers är ok

Serieförslag Herr och Dam
Herr: enkelrondig serie med alla 11 lag. 10matcher lag. Därefter 1-4 i en miniserie, 5-8 och 9-11 likadant. Blir 12-13 matcher per lag.
Dam: En serie tre omgångar 12 matcher per lag (SENASTE NYTT: Ett damlag kom in i sista stund så det blir sex lag, tre rundor. 15 matcher per lag)

Målvaktsinlåning även i år? Sköttes det som var tänkt ifjol?
Fungerade bättre ifjol än säsongen dessförinnan upplevde några stycken. Samma gäller i år. Man måste ha en utsedd målvakt, men får låna i nödfall från andra lag. Det är roligast om en ”riktig” målvakt står var alla eniga om.

Veteranlicens även denna säsong?
Max 1 per lag, och detta ska ansökans om. Gäller spelare över 40år som spelar B- eller C-lag.

Regelfrågor
Inga regelnyheter i år meddelade Sven, det handlar mer om bedömningsdirektiv och tolkningar av befintliga regler. Inget som påverkar oss.

Disciplinkommitté: Har vi inte haft tidigare, men vi utsåg en. Björn Westerlind (Tävlingsledare), Johannes Ulvsgärd (Domare, Sven Persson (Domare), Therese Sjöblom (Styrelseledamot/kontaktperson Gött o blandat), Hampus Olsson (Domare/Kontaktperson Sirius Tigers). Vid ärenden som kan vara fall för avstängning så tar kommittén gemensamt beslut om dessa, skulle det egna laget vara inblandat i händelsen antingen att en spelare står för, eller har blivit utsatt för en förseelse, så får denna adjungera sig i ärendet.

Några regeldiskussioner
-Boll i nätet. Avblåsning i seriespel. I Korpen har vi gjort olika. Vi kör ju inte med effektiv tid. Kan man enkelt slå loss bollen så får spelet fortgå. Annars avblåsning och tekning.

-Smycken? ej som kan skada andra eller spelaren själv

Analys av minskat antal lag
På damsidan var Corona orsaken till att de två lag som inte var med ifjol inte anmälde sig till denna säsong. På herrsidan lite olika anledningar. Spelare som börjat spela licensierat, ingen målvakt. Ihopslagning av lag. Långa resor.

Med tanke på pandemiläget har inga pengar lagts på att annonsera till denna säsong.

Sekretariat
Schemat är bra, men fler behöver komma ihåg att kolla när det är deras tur.

Vid pennan
Björn

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *